Rekrutteringsbyråer er på vei ned - les hvorfor

Vi er nå i år 2021 og rekrutteringsbyråer på vei ned. Les hva som er årsaken til denne trenden.

Hvorfor er rekrutteringsbyråer på vei ned?

Du er gründer, leder eller rekrutteringsansvarlig, og du trenger en ny ansatt. Hva gjør du? Enten så bruker du nettverk, rekrutterer selv eller så kontakter du en av mange rekrutteringsbyråer. 

Rekrutteringsbyråer har lenge hjulpet lesere som deg med rekruttering. Det er en god grunn til at det finnes så mange rekrutteringsbyråer i Norge. Men, landskapet for rekruttering er gradvis under endring.

Dette tallet er på vei ned. På samme måte som Netfonds erstattet mange aksjemeglere, så vil rekrutteringsverktøy erstatte mange rekrutteringsbyråer.

Rekrutteringsprosesser har i mange år vært kjedelige, rotete og tidkrevende. Men ved hjelp av avansert HR teknologi og intuitive verktøy har mange selskaper oppdaget at ved hjelp av digitalisering kan de gjøre jobben selv. 

Her forklarer vi når du burde bruke bemanningsbyråer, rekrutteringsbyråer, og når du klarer deg helt fint uten.

Når skal du bruke bemanningsbyråer?

  • Hvis du ikke vil ansette mennesket via ditt selskap.
  • For rask rekruttering og korte oppdrag.

Her tar bemanningsbyråer av seg alt fra lønn, arbeidsgiveravgift og sykepenger. Det er kostbart, men innebærer liten risiko. I dette tilfellet kan ditt selskap vurdere å leie en konsulent.


Når skal du bruke rekrutteringsbyråer?

  • I tilfeller hvor det er vanskelig å motta flere relevante søknader.
  • Hvis du skal ha tak i spesialister eller lederroller, så anbefales det å bruke rekrutteringsbyråer. 

Mange rekrutteringsbyråer har tilgang til store nettverk som kan oppdage mulige kandidater for stillingen hvor du ikke finner riktig kandidat på gaten.

I tillegg har flere rekrutteringsbyråer gode rutiner for å sjekke referanser, holde intervjuer og bruk av personlighetstester som kan hjelpe deg med å ta kvalifiserte avgjørelser på viktige stillinger som skal besettes. 

Når skal du gjøre jobben selv?

Du burde gjøre jobben selv når du ikke trenger aktiv bistand for å både tiltrekke og vurdere kandidater.

Alle selskaper burde ha en profesjonell karriereside der jobbsøkere som aktivt oppsøker deres selskap kan melde interesse.


Gode grunner til å bruke et verktøy

Hvis ditt selskap ansetter mer enn 3 personer i året, hvor dere ikke trenger bistand fra rekrutteringsbyråer, så er det riktig valg å anskaffe et godt verktøy for rekruttering.

Med et rekrutteringsverktøy får du laget en god karriereside. Du får aktivert automatiske svar til dine jobbsøkere, og ikke minst en god oversikt som er GDPR- vennlig. 

Samhandling med dine kollegaer er sømløs, og du sender alle meldinger fra systemet. Les mer om fordelene ved å bruke rekrutteringsverktøy via denne linken.

Rekrutteringsverktøy har blitt rimelige, enklere og bedre å bruke. På grunn av dette har trenden for å anskaffe seg et system gått kraftig opp hvert år. 

Kostnadsbesparende, morsommere, i mange tilfeller mer effektivt. Sist men ikke minst, best resultater. Ingen vet bedre hvem som passer til deres kultur enn deg og dine kollegaer.Kan du kombinere rekrutteringsverktøy med bemanningsbyråer?

Kombinasjonen av et godt system og et bemanningsbyråer er i mange tilfeller en god strategi.

Rekrutteringsverktøy for å motta åpne søknader og stillinger som mottar mange søknader, kombinert med bemanningsbyråer som støtter mer krevende prosesser om de vanskelige jobbsøkerne. 

Denne kombinasjonen forbereder ditt selskap til å tiltrekke kandidater organisk og ved hjelp av eksterne  spesialister. 


Konklusjon

Digitalisering endrer måten vi rekrutterer på. 

Bemanningsbyråer kommer ikke til å dø ut, men det blir en kamp hvor det er de dyktigste som kommer til å overleve. 

For at ditt selskap skal få et konkurransefortrinn må dere bruke riktig verktøy og riktige bemanningsbyråer til riktige anledninger.

Noen av våre kunder

Kunder
Få en demo