Rekrutteringssystem - dette er tegn på at din bedrift burde gå til anskaffelse.

Rekrutteringssystem | Skal du ansette mer enn 3 personer i 2021? Da er det på tide å implementere et godt rekrutteringssystem.


Ansetter ditt selskap mer enn 3 personer i året? Da er det på tide å implementere et godt rekrutteringssystem. 

Rekruttering har i mange år vært tidkrevende, kjedelig og rotete. Men digitalisering har gjort hele prosessen engasjerende, morsomt og lett. 

Trenden for å anskaffe et rekrutteringssystem er økende, og selskaper innser at de kan tiltrekke, vurdere og ansette kandidater på egenhånd. 

Nå er det kanskje din tur? Her er 8 gode grunner til at ditt selskap trenger et rekrutteringssystem:


Tiltrekk kandidater med en profesjonell karriereside

Hva møter jobbsøkere etter å trykke på “karriere” på deres hjemmeside? Employer branding er viktig, og med et godt rekrutteringssystem kan dere markedsføre arbeidsplassen med en profesjonell karriereside. 


Automatiske svar og gruppemeldinger

Kommunikasjon med kandidater er viktig. Jobbsøkere vil gjerne ha en bekreftelse om at søknaden er levert. Spar verdifull tid ved at deres jobbsøkere får automatiske og personifiserte svar.

Skal du sende melding til 40 kandidater på en gang? Med et rekrutteringssystem får du gjort dette på noen tastetrykk.


Bedre samhandling med kollegaer

E-poster som blir sendt frem og tilbake er en rotete måte å jobbe på. Når dere deler tilgang til samme bibliotek med kandidater så vil samhandlingen være organisert og effektiv. 

Har en av dine avdelingsledere ikke vurdert kandidaten enda? Tag kollegaen din og send en påminnelse.


Viktig statistikk

Kommer deres jobbsøkere fra hjemmesiden deres, Finn.no, LinkedIn eller sosiale medier? Ved hjelp av statistikk så ser du hvor jobbsøkerne kommer fra. Nå vet du hvor det er mest effektivt å markedsføre stillingene deres.


Se personlighet med Video-CV

Hvis du velger riktig rekrutteringssystem kan jobbsøkere lage sin egen video-CV i søknadsprosessen. På denne måten kan kandidaten vise seg frem, og du får et bedre innblikk i personligheten i forkant av et intervju. Du velger om det skal være obligatorisk, valgfritt eller ekskludert per stilling.


GDPR ivaretatt

Det er tidkrevende å ivareta personvern når du mottar søknader per e-post. Med et godt rekrutteringssystem er kandidaten selv i førersetet over sine egne opplysninger, siden de til enhver tid kan slette sin søknad. 

På denne måten kan du senke skuldrene og fokusere på det viktigste. Din oversikt og bibliotek med kandidater vil alltid være tilgjengelig med kandidater som faktisk vil ligge der.


Bedre kandidatopplevelse

Jobbsøkere foretrekker å søke på stillinger via et godt rekrutteringssystem. Det er viktig at søknadsprosessen har færrest mulig klikk til mål, og at systemet har smarte integrasjoner som henter vitnemål og husker deres lagret CV.


Hold dialog med jobbsøkere

En god organisert oversikt over deres kandidatbase er gull verdt når dere plutselig skal ansette en ny medarbeider. Med et rekrutteringssystem har du bibilotek med kandidater som har vist interesse for ditt selskap.

Er du ikke overbevist enda?

Over 100 norske selskaper har valgt CVideo som rekrutteringssystem. Prøv kostnadsfritt, uten videre forpliktelser.

Noen av våre kunder

Kunder
Få en demo