Rekrutteringssystem - Tiltrekk flere kandidater

Rekrutteringssystem | Hva er et rekrutteringssystem?

Noen av våre kunder

Kunder

Hvorfor skal du ha et rekrutteringssystem?


Ansetter ditt selskap mer enn 5 personer i året? Da er det på tide å implementere et godt rekrutteringssystem. 

Mange ledere, HR sjefer og rekrutteringsansvarlige bruker fortsatt e-post til rekruttering.


Rekruttering har lenge vært tidkrevende, kjedelig og rotete. Men digitalisering har skapt intuitive rekrutteringssystemer som har gjort hele prosessen engasjerende, morsomt og lett. 

For mange selskaper er det et alternativ å bruke et rekrutteringsbyrå, men tenk deg gjerne om to ganger før du finner ut om det er nødvendig. Les mer om hvorfor rekrutteringsbyråer er på vei ned i denne artikkelen.


Trenden for å anskaffe et rekrutteringssystem er økende, og selskaper innser at de kan tiltrekke, vurdere og ansette kandidater på egenhånd. 


Det er fortsatt mange som sverger til fortiden og bruker e-post og excell ark, men det er ingen tvil om hvilken vei det går for både store og mindre selskaper. Flere og flere går til innkjøp av et rekrutteringssystem.


Nå er det kanskje din tur til å anskaffe et rekrutteringssystem? Her er 8 gode grunner til at ditt selskap trenger et rekrutteringssystem:


Tiltrekk kandidater med en profesjonell karriereside

Hva møter jobbsøkere etter å trykke på “karriere” på deres hjemmeside? Det er viktig at denne siden konverterer interesserte besøkende til å bli jobbsøkere.

 Employer branding er viktig, og med et godt rekrutteringssystem kan dere markedsføre arbeidsplassen med en profesjonell karriereside. Les mer om Employer branding via denne lenken.


Automatiske svar og gruppemeldinger

Kommunikasjon med kandidater er viktig. Jobbsøkere vil gjerne ha en bekreftelse om at søknaden er levert. Spar verdifull tid ved at deres jobbsøkere får automatiske og personifiserte svar i et godt rekrutteringssystem.

Skal du sende melding til 40 kandidater på en gang? Med et rekrutteringssystem får du gjort dette på noen tastetrykk.

På denne måten vil dere gi et godt inntrykk til jobbsøkere ved å alltid holde de oppdatert, og dere vil samtidig kunne reagere effektivt hvis det er en kandidat som dere virkelig vil ha på intervju.


Bedre samhandling med kollegaer

E-poster som blir sendt frem og tilbake er en rotete måte å jobbe på. Når dere deler tilgang til samme bibliotek med kandidater så vil samhandlingen være organisert og effektiv. 

Vi hører stadig vekk fra mellomledere hvor mye mer oversiktlig og effektivt de rekrutterer ved bruk av et rekrutteringssystem.

Har en av dine avdelingsledere ikke vurdert kandidaten enda? Tag kollegaen din og send en påminnelse rett i ditt rekrutteringssystem.


Viktig statistikk

Kommer deres jobbsøkere fra hjemmesiden deres, Finn.no, LinkedIn eller sosiale medier? Ved hjelp av statistikk så ser du hvor jobbsøkerne kommer fra i deres rekrutteringssystem.  

Når du har denne funksjonaliteten i et rekrutteringssystem så kan dere spare mye tid og penger ved å kun utlyse på de kanalene som er mest effektive. Se personlighet med Video-CV

Hvis du velger riktig rekrutteringssystem kan jobbsøkere lage sin egen video-CV i søknadsprosessen. 

På denne måten kan kandidaten vise seg frem, og du får et bedre innblikk i personligheten i forkant av et intervju. Du velger om det skal være obligatorisk, valgfritt eller ekskludert per stilling.


GDPR ivaretatt

Det er tidkrevende å ivareta personvern når du mottar søknader per e-post. Med et godt rekrutteringssystem er kandidaten selv i førersetet over sine egne opplysninger, siden de til enhver tid kan slette sin søknad. 

På denne måten kan du senke skuldrene og fokusere på det viktigste. Din oversikt og bibliotek med kandidater vil alltid være tilgjengelig med kandidater som faktisk vil ligger i ditt rekrutteringssystem.


Bedre kandidatopplevelse

Ikke la dine jobbsøkere møte en utdatert karriereside med gamle utlysninger og en e-post adresse.

Jobbsøkere foretrekker å søke på stillinger via et godt rekrutteringssystem. Det er viktig at søknadsprosessen har færrest mulig klikk til mål, og at systemet har smarte integrasjoner som henter vitnemål og husker deres lagret CV.Hold dialog med jobbsøkere

En god organisert oversikt over deres kandidatbase er gull verdt når dere plutselig skal ansette en ny medarbeider. Med et rekrutteringssystem har du bibilotek med kandidater som har vist interesse for ditt selskap.

Hvis dere plutselig må erstatte en viktig ansatt på kontoret, kan dere når som helst logge inn på deres rekrutteringssystem og høre med tidligere interessenter.


Hva med Employer Branding?

I tillegg til å vurdere kandidater så hjelper et rekrutteringssystem deg med å tiltrekke flere kandidater.

“Employer Brand” er ryktet og merkevaren til ditt selskap som arbeidsgiver. 


Aktiviteten “Employer Branding” er hvor flinke dere er til å påvirke dette ryktet, ved å markedsføre arbeidsplassen til potensielle jobbsøkere, også via et rekrutteringssystem. 


Hvordan kan du bruke et rekrutteringssystem til å markedsføre arbeidsplassen?

Et rekrutteringssystem tilrettelegger for at deres karriereside er attraktiv og informativ for besøkende jobbsøkere. Uten et rekrutteringssystem må dere lage en karriereside selv eller få hjelp av web-designere.

Denne karrieresiden i et rekrutteringssystem vil være jobbsøkerens førsteinntrykk til jobbmulighetene hos dere på web. Her er det viktig å gi et godt inntrykk.

CVideo er et rekrutteringssystem som gjennom stadig research i markedet har passet på at vi leverer de mest moderne karrieresidene. Dere kan med video, symboler og bilder tiltrekke dere de beste kandidatene via vårt rekrutteringssystem.


Vil du lese mer om Employer Branding? Ta en titt på denne artikkelen.


En konklusjon

Digitalisering endre måten vi lever på, og det er ikke noe unntak med rekruttering. For at ditt selskap skal få et konkurransefortrinn er bruk av riktig rekrutteringssystem viktig for å spare tid og oppnå bedre resultater.

Har du enda ikke prøvd et rekrutteringssystem? Vi foretrekker å gi selskaper muligheten til å prøve CVideo kostnadsfritt i 1 måned, for å så ta en avgjørelse om det er en god investering for veien videre.


Er du ikke overbevist enda?

Over 100 norske selskaper har valgt CVideo som rekrutteringssystem. Prøv kostnadsfritt, uten videre forpliktelser.